‘Bull Shot’ е питие, предназначено за хора без стомашни проблеми и любители на пикантни коктейли. Това е братът на Bloody Mary, тъй като съставките са много идентични с тази разлика, че се използва телешки бульон вместо доматен сок. Bull Shot може да се сервира горещ през зимата, желателно преди основното ястие. В някои случаи, сериозните пиячи го превръщат и в основно ястие...’ /Източник: www.helium.com/

вторник, 2 март 2010 г.

От къде започва иновацията - креативност или безумие?

Докато се ровех в един от любимите ми сайтове www.gizmodo.com, се замислих колко рядко някое иновационно чудо става публично достояние. Стотици 'творци' анонсират своите изобретения, като накрая бегло, но с надежда, споменават евентуално една мнооого бъдеща дата, в която тяхната концепция ще види реализация.

Редовните оправдания за невъзможност да се започне произвoдство на даден продукт вече стават абсурдни.. Като пример: 'страхотната' идея за часовник (Aurora Watches) без циферблат, а просто една зееща дупка, през която се вижда ръката е поредната полезна иновативна идея. Лазерни лъчи вместо стрелки ще показват часа. Но някъде в бъдещето... Проблемът: окосмяването по ръцете би пречело на показването на точното време. Изобретателят обаче таи надежда.. За какво? Че човешкото тяло ще оплешивее внезапно през 2012 ли?

И все пак поздравления за идеята. Нещо различно и запомнящо се, което предизвиква разсъждения. Нещо, което поне малко цели функционалност, за разлика от суши-имитиращия калъф за i-phone. No comment.

Но функционалността ли е границата между креативността и безумието? Умното за едни, безцелно ли е за други?

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Бихте ли използвали светеща в тъмното тоалетна хартия, за да спестите енергия?